...

...

perjantai 13. kesäkuuta 2014


Perjantai 13. kunniaksi minttusuklaakääretorttua ala Milla:

4-5 munaa
sokeria
perunajauhoa
kaakaojauhetta
vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
ruokaöljyä
70 g tummaa tai maitosuklaata 
1/2 pussia mariannecrushia
2 dl kermaa
200 g vaniljarahkaa
1 tl piparminttuaromia
vihreää pastaväriä
50 g tummaa suklaata 
Koristeluun mintunlehtiä, 25 g tummaa suklaata ja 25 g valkoista suklaata

Tarvitset kaksi samankokoista juomalasia.  Riko toiseen kanamunia niin monta kuin mahtuu (4-5 kpl) ja kaada toiseen saman verran sokeria. Vatkaa vaahdoksi. Täytä juomalasi puolilleen perunajauholla ja lisää 1/4 mukillista kaakaojauhetta, 1/4 mukillista vehnäjauhoa sekä 1 tl leivinjauhetta. Kaada siivilän läpi vaahtoon ja sekoita nuolijalla. Murenna suklaa pieneksi ja lisää joukkoon. Levitä leivinpaperille pieni määrä ruokaöljyä. Kaada taikina leivinpaperille ja levitä tasaiseksi. Ripottele pinnalle hieman mariannecrush -rouhetta. Paista 200 astetta noin 13 min. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon 1 rkl sokeria sekä vaniljarahka. Lisää piparminttuaromi ja värjää pastavärillä. Sekoita joukkoon maun mukaan mariannecrushia. Murenna 50 g tummaa suklaata pieneksi ja sekoita täytteen joukkoon. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja kierrä rullalle. Koristele suklaasulalla ja mintunlehdillä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti