Perjantai 13. kunniaksi
minttusuklaakääretorttua ala Milla:
4-5
munaa
sokeria
perunajauhoa
kaakaojauhetta
vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
ruokaöljyä
70 g tummaa tai maitosuklaata
1/2 pussia mariannecrushia
2 dl kermaa
200 g vaniljarahkaa
1 tl piparminttuaromia
vihreää pastaväriä
50 g tummaa suklaata
Koristeluun mintunlehtiä, 25 g tummaa suklaata ja 25 g valkoista suklaata
sokeria
perunajauhoa
kaakaojauhetta
vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
ruokaöljyä
70 g tummaa tai maitosuklaata
1/2 pussia mariannecrushia
2 dl kermaa
200 g vaniljarahkaa
1 tl piparminttuaromia
vihreää pastaväriä
50 g tummaa suklaata
Koristeluun mintunlehtiä, 25 g tummaa suklaata ja 25 g valkoista suklaata
Tarvitset kaksi samankokoista juomalasia.
Riko toiseen kanamunia niin monta kuin mahtuu
(4-5 kpl) ja kaada toiseen saman verran sokeria. Vatkaa vaahdoksi. Täytä
juomalasi puolilleen perunajauholla ja lisää 1/4 mukillista kaakaojauhetta, 1/4
mukillista vehnäjauhoa sekä 1 tl
leivinjauhetta. Kaada siivilän läpi vaahtoon ja sekoita
nuolijalla. Murenna suklaa pieneksi ja lisää joukkoon. Levitä leivinpaperille
pieni määrä ruokaöljyä. Kaada taikina leivinpaperille ja levitä tasaiseksi.
Ripottele pinnalle hieman mariannecrush -rouhetta. Paista 200 astetta noin 13 min. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon 1 rkl sokeria sekä vaniljarahka. Lisää
piparminttuaromi ja värjää pastavärillä. Sekoita joukkoon maun mukaan
mariannecrushia. Murenna 50 g tummaa suklaata pieneksi ja sekoita täytteen joukkoon.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja kierrä rullalle. Koristele suklaasulalla ja
mintunlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti