...

...

lauantai 10. syyskuuta 2016

Gluteenittomat viikonlopun herkut

Tämän viikonlopun kakut ovat gluteenittomia. Mansikka-vanilja täytekkaku Minions koristuksella pääsi 6-vuotiaan juhliin ja suklaakkaku puolestaan omaan kahvipöytään.




Tummasuklaakakku tuli loihdittua näin: 1 dl sokeria, 2 munaa, 2 dl gluteenitonta jauhoseosta, 1/2 dl kaakaojauhetta, 2 tl leivinjauhetta, 70 g tummaa suklaata, 1 prk minttusuklaarahkaa, 3/4 dl juoksevaa margariinia. Sekoita kaikki aineet keskenää paitsi suklaa. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Rouhi suklaa ja kaada taikinan päälle. Paista n. 30 min 175 asteessa. Anna jäähtyä ja siirrä tarjoilulautaselle. Sulata 40 g tummaa suklaata ja 1/4 dl kermaa kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Ripottele sydänströsseliä koristeeksi. Tarjoile kermavaahdon kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti