...

...

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Herkuton helmikuu ja herkkujen maaliskuu

Jipii, herkuton helmikuu on takana ja herkullinen maaliskuu on täällä! Tapana on kavereiden kanssa aina helmikuussa sulatella joulun ja vuodenvaihteen herkkuja ja pitää herkutonta kuukautta helmikuussa. Tämä toteutui tänäkin vuonna. Herkuton kuukausi oli kyllä tuskainen, mutta onneksi kakkutilaukset osuivat pääsääntöisesti vasta tähän maaliskuun puolelle. Maaliskuussa tuntuukin olevan oikea kakkusuma. Seuraavan kahden viikonlopun aikana on tulossa viisi kakkua. Tässä muutamia mitä olen jo  nyt tehnyt helmi-maaliskuulle:

Gluteeniton raikaskakku, joka pitää sisällään mm. mangoa, appelsiinia, sitruunaa ja limeä.

Ihanan kamalat macarons leivokset. Olen harjoitellut näitä ties kuinka monta kertaa ja aina vaan näiden teko tuntuu olevan yhtä tuskaa. Tässä kuvassa leivokset, jotka viidennellä yrittämällä sain kohoamaan lopulta italialaisen marengin ohjeella, ranskalainen ei tunnu onnistuvan ei sitten millään. Mutta näistä tulee blogiini myöhemmin lisää.

Kinderöverikakku

Täytekakut toinen valkosuklaa-vadelma ja toinen mansikka-vanilja. Voileipäkakut kaksi kinkkua ja yksi lohi.

Ja tämä viimeinen kuva on granolaa. Aivan ihanaa!
 
Granolan ohje löytyi netistä ja pieneillä muokkauksilla siitä tuli minun hyppysissä tällainen:
 
1 dl quinoasuurimoita
1 dl tattarisuurimoita
1,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl kurpitsansiemeniä
0,75 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl pellavansiemeniä
2 rkl vaahterasiirappia
0,5 dl oliiviöljyä
merisuolaa
kanelia
 
Sekoita kaikki aineet keskenään, muista huuhdella tarvittaessa siemeniä/suurimoita (esim. quinoa). Kaada seos leivinpaperin päälle pellille ja paista 150 astetta noin 30 min. Nauti jogurtin, maidon, puuron tms. kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti