...

...

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Pääsiäiskakkua

Tässä tulee yksi pääsiäiskakku 2017 ja jatkoa seuraa myöhemmin.
Ohje "kaikkea mitä kaapista löytyy" pääsiäiskakkuun, jonka tein työkavereiden iloksi eilen:


Pääsiäiskakku

Pohja:

5 munaa

150g margariinia

3,5 dl sokeria

3 tl leivinjauhetta

3,5 dl jauhoja (gluteeniton versio: perunajauhoa 2,5 dl, 1 dl kaakaojauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri, lisää jauhot ja leivinjauhe sekä voisula vuorotellen. Paista 180 astetta noin 30-40 min. Leikkaa kolmeen osaan jäähtynyt pohja.


Täytteet:

1 purkki Floran vaniljavispiä

2 dl kermaa

100 g tuorejuustoa

1 dl sokeria


Vatkaa kerma, vaniljavispi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Jaa täyte kahteen astiaan.


4 liivatetta

1 purkki aurinkoinen hedelmäsosetta

2 purkkia mangososetta

100–200 g rahkaa (esim. sitruuna tai aprikoosi)

200 g maitosuklaata

100 g tuorejuustoa

1 appelsiinin mehu

pääsiäismunia


Liota 4 liivatetta. Laita kattilaan hedelmäsoseet ja kiehauta, sekoita liivatteet joukkoon. Jäähdytä hetki. Sekoita toiseen täyteastiaan rahka ja tämän jälkeen liivatehedelmäsoseseos.

Laita kakkupohja irtopohjavuokaan. Kostuta vedellä. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään 30 min-1 h.

Sulata 150 g maitosuklaata mikrossa ja sekoita se tuorejuustoon. Sekoita toiseen täyteastiaan. Lisää irtopohjavuokaan seuraava kakkukerros ja kostuta vedellä. Kaada suklaakerros päälle. Laita jääkaappiin hyytymään 30 min.

Purista appelsiinin mehu. Lisää kakkuvuokaan päälle viimeinen kakkukerros ja kostuta pinta appelsiinin mehulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä 2 h. Irrota kakku vuoasta ja koristele suklaasulalla (50 g) ja suklaamunien kuorilla.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti