Suklaatäytekakku suklaamoussella, vadelmilla ja mustikolla. Suklaan ystävän varma suosikki:
Kakkupohja: 200g voita, 2 dl fariinisokeria, 5 munaa, 150g tummaa suklaata sulatettuna, 2 1/2 dl vehnäjauhoa, 1 tl leivinjauhetta. Vatkaa keskenään ensin voi ja fariinisokeri, lisää munat, sulata suklaa ja lisää se joukkoon, vatkaa lopuksi kuivat aineet joukkkoon. Paista korppujauhotetussa vuoassa 175 astetta noin 50 min.
Leikkaa kolmeen osaan, kostuta vaniljasokerimaidolla.
Täyte: Kermaa 4 dl, 3 rkl sokeria, levy (200g) tummaa suklaata, pakastevadelmia 0,25 l ja tuoreita pensasmustikoita tai pakastemustikoita 0,25 l. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi, sulata suklaa ja sekoita kerman joukkoon. Kaada pohjan päälle puolet vaahdosta ja vadelmat. Aseta seuraava kakkupohja, kostuta ja levitä loput suklaavaahdosta ja mustikat. Kostuta myös kansi.
Kuorrute: Kermaa 2 dl, 300g tummaa suklaata. Kuumenna kerma kattilassa, niin että meinaa kiehahtaa, ota liedeltä. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita kuuman kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki. Suojaa lautasta levinpaperisuikaleilla. Kaada kakun päälle ja reunoille. Älä kaada kaikkea kerralla. Pistä jäähtymään jääkaappiin välillä. Kaada sitten uusi kerros ja jäähdytä jälleen. Poista lopuksi leivinpaperisuikaleet ja ylimääräinen valunut suklaa.
Koristeena sokerimassaperhoset ja suklaakuviot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti