...

...

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014




Minttusuklaaneliöt

Pohja:
100g voita
100g tummaa suklaata
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl perunajauhoa tai vehnäjauhoa
2/3 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(2 rkl maitoa)

Voikreemi:
80 g voita
3 dl tomusokeria
vihreää pastaväriä
1/2 tl piparminttuaromia

Suklaakerros:
100g voita
200g Pandan tummia minttukonvehteja (löytyy irtokarkkihyllystä)
2/3 tl piparminttuaromia

Vatkaa kanamunat ja sokeri. Sulata voi. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja voisula. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa joukkoon. Mikäli taikina vaikuttaa liian jäykältä lisää joukkoon 2 rkl maitoa. Kaada ja levitä leivinpaperilla vuorattuun isoon vuokaan (kooltaan noin puolikas uunipelti). Paista 200 astetta n. 25 min.
Sulata voi kattilassa ja lisää tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää väriainetta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi piparminttuaromia. Jäähdytä seos ja levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle. Laita jäähtymään jääkaappiin.
Sulata voi kattilassa ja lisää konvehdit, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon piparminttuaromi ja sekoita. Anna jäähtyä hetki ja kaada voikreemin päälle. Laita jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa  paloiksi.
Tee kaksinkertainen annos, jos haluat koko uunipellillisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti