Minttusuklaaneliöt
Pohja:
100g voita
100g tummaa
suklaata
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl perunajauhoa tai vehnäjauhoa
2/3 dl
kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(2 rkl maitoa)
Voikreemi:
80 g voita
3 dl tomusokeria
vihreää pastaväriä
1/2 tl
piparminttuaromia
Suklaakerros:
100g voita
200g Pandan tummia
minttukonvehteja (löytyy irtokarkkihyllystä)
2/3 tl
piparminttuaromia
Vatkaa kanamunat ja
sokeri. Sulata voi. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja voisula. Sulata suklaa
mikrossa ja vatkaa joukkoon. Mikäli taikina vaikuttaa liian jäykältä lisää
joukkoon 2 rkl maitoa. Kaada ja levitä leivinpaperilla vuorattuun isoon vuokaan
(kooltaan noin puolikas uunipelti). Paista 200 astetta n. 25 min.
Sulata voi
kattilassa ja lisää tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää väriainetta ja
sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi piparminttuaromia. Jäähdytä seos ja levitä
hieman jäähtyneen pohjan päälle. Laita jäähtymään jääkaappiin.
Sulata voi
kattilassa ja lisää konvehdit, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon
piparminttuaromi ja sekoita. Anna jäähtyä hetki ja kaada voikreemin päälle.
Laita jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa
paloiksi.
Tee kaksinkertainen
annos, jos haluat koko uunipellillisen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti