...

...

maanantai 2. helmikuuta 2015

Kun kaikki menee pieleen -suklaakakku

Tänään on maanantai. Todella maanantai. Sen sain kokea kunnolla nahoissani tänään. Ensin olimme myöhässä päiväkodista, toisena parkkipaikkani eteen oli aurattu lumikinos niin etten voinut autoa paikalle parkkeerata, kolmantena olin myöhässä töistä ja kun viimein sinne pääsin kaiken kruunasi se, että olin unohtanut kannettavan kotiin keittiön pöydälle. Ei kun takas kotiin. Onneksi oli kuitenkin eilen illalla tullut tehtyä suklaakakkua ja muistin tuoda sen vielä työpaikallekin. Loppujen lopuksi päivästä tuli kyllä ihan hyvä. Tein töitä etänä ja sain palan suklaakakkuakin.

Suklaakakkua niillä aineksilla mitä kaapista sattui löytymään:

3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
Sekoita nämä keskenään.
....
Sekoita toisessa kulhossa:
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl oliiviöljyä
1,5 dl kermaa
Sekoita kuivat aineet lopuksi joukkoon.
....
Voitele pyöreä kakkuvuoka öljyllä, kaada taikina vuokaan ja paista 180 astetta 25 min.
Anna jäähtyä ja leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta kakkupohjat O'boy maitokaakaolla. Kostutusta saa olla kunnolla.
....
Täyte ja kuorrute:
Sulata kattilassa miedolla lämmöllä suklaa kerman kanssa:
2,5 dl kermaa
100 g Fazerin sinistä
50 g tummaa suklaata
100 g Fazermint konvehteja.

Ota puolet seoksesta ja sekoita joukkoon
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maustamatonta maitorahkaa
3 rkl vadelmahilloa.
Laita täyte kakkupohjien väliin.

Kuorruta kakku lopulla kermasuklaasulalla. Koristele Maraboun suklaalastuilla ja vohvelitikkukekseillä. Annan vetäytyä jääkaapissa yön yli.
....




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti