...

...

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Tästä ohjeesta minut ja leivontataitoni alunperin tunnetaan. Ohje löytyy minulla keittiömme seinästä. Alkuperäinen ohje on yli kymmenen vuoden takaa, muistaakseni Yhteishyvä -lehdestä. Siinä ohjeessa suklaa raastettiin kakkuun. Minun ohjeessa suklaata on huomattavasti enemmän ja se jätetään rouheeksi. Ohje on muokkaantunut vuosien saatossa myös muilta osin: enemmän suklaata, kermaa, voita ja kaakaojauhetta. Tämä on ihanan suklainen kakku.

Millan suklaakakku

2 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoa
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
250 g suklaata
100g voisulaa
1 dl kermaa

 Rouhi suklaa. Kakkuun sopii hyvin tumma suklaa ja valkosuklaa yhdessä (esim. 150g tummaa ja 100g valkeaa rouheena). Kannattaa myös kokeilla esim. Pätkistä. Rouhi suklaa niin, että osa suklaasta jää kunnon kokoisiksi paloiksi. Sekoita munat ja sokeri vatkaimella. Lisää kuivat aineet ja sekoita, lisää voisula ja kerma joukkoon. Sekoita suklaarouhe joukkoon. Kaada piirakkavuokaan, paista 175 astetta 30 min.

Kuorrute:
1 dl sokeria
3 rkl voita
3 rkl kaakaojauhetta 
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kermaa

Sekoita kuorruteaineet kattilassa tasaiseksi. Kaada kastike piirakan päälle heti, kun olet ottanut sen uunista.

Tarjoile tuoreiden marjojen ja kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Vaniljakastike sopii myös hyvin.

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti